

SAC.33 Agenda

- **Date:** 24 25 October, 2024
- Place: Tycho Brahe, ESS / ZOOM meeting
- Time:
 Thrusday 24 October
 10:00 18:20 CEST & Dinner 19:30 (Optional site walk 08:30 10:00)

 Friday
 25 October
 08:30 14:30 CEST (Optional site walk 14:30 16:00)

Day 1 - Thursday 24 October

- **08:30 10:00** ESS site tour (optional)
- 10:00 10:30 Welcome Coffee 30min

SAC Meeting (all SAC members)

10:30 - 10:35	Welcome	Victoria Garcia Sakai
	5 min	
10:35 - 10:45	News from the ESS Council	Robert McGreevy
	5 + 5 min	
10:45 - 11:05	ESS Update by the Director General	Helmut Schober
	10 + 10 min	
11:05 - 12:15	Science Directorate Update, response to SAC32 and SAC33 charge	Giovanna Fragneto
	60 + 10 min	

12:15 – 13:15 Lunch Break (60min)

13:15 - 13:50	Diffraction and Imaging division: progress, staffing, first science 30 + 5 min	Mikhail Feygenson
13:50 - 14:25	Large Scale Structures division: progress, staffing, first science 30 + 5 min	Andrew Jackson
14:25 - 15:00	Spectroscopy division: progress, staffing, first science 30 + 5 min	Pascale Deen

15:00 – 15:30 Coffee Break (30min)

15:30 - 16:40	Discussion with STAP chairs	Elizabeth Blackburn
	50+20 min	

16:40 – 16:50 Break (10min)

16:50 - 18:20	Closed session	SAC delegates
	90 min	

Tram depart ESS at 18:32 arrive Lund C at 18:46

19:30 Dinner in town at Gattostretto – Kattesund 6a



Day 2 – Friday 25 October

08:30 - 09:00	Scientific Support division update 25 + 5 min	Hanna Wacklin-Knecht
09:00 - 09:30	Rescoping & next call 25 + 5 min	Giovanna Fragneto
09:30 - 10:30	Closed Session 60 min	SAC delegates

10:30 – 11:00 Coffee Break (30 min)

11:00 - 11:50	Science Talk What I learned by making the worlds worst lithium battery 40 + 10 min	Joshaniel Cooper
11:50 - 12:00	Photo	

12:00 – 12:45 Lunch (45 min)

12:45 - 13:45	Closed Session	SAC delegates
	60 mins	

13:45 – 14:00 **Coffee Break (15 min)**

14:00 - 14:30	Report to Management, SMT and invited colleagues	
	30 min	
	Thank you & End of meeting	

14:30 – 16:00 ESS site tour (optional)